Doç. Dr. İsmail SEÇER
İlk ve orta öğrenimini Erzincan’da tamamlayan Dr. Seçer, 2004 yılında Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı’ndan lisans derecesiyle mezun olmuştur.
Özel bir rehabilitasyon merkezinde, Milli Eğitim Bakanlığında ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığında Psikolojik Danışman olarak görev yaptıktan sonra 2011 yılında Atatürk Üniversitesi, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak göreve başlamıştır. Yüksek lisans eğitimini Atatürk Üniversitesi, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı’nda 2011 yılında yüksek lisans ve 2014 yılında doktora eğitimini tamamlamıştır. Dr. Seçer halen Atatürk Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmakta ve çocuk istismarı, akran zorbalığı ve çocuklarda uyum ve davranış problemleri üzerine çalışmalar yürütmektedir.
Prof. Dr. Sinan CANAN
1972 yılında Ankara’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalı’nda yüksek lisans, aynı kurumun Fizyoloji Anabilim Dalı’nda ise doktora eğitimini tamamladı.
2010 yılında Tıbbi Fizyoloji Doçenti unvanını aldı. Başkent, Turgut Özal ve Yıldırım Beyazıt Üniversitelerinin tıp fakültelerinde toplam 10 yılı aşkın süre öğretim üyesi olarak çalıştı. Tüm akademik kariyeri boyunca disiplinlerin sınırlarında yer alan araştırma konularıyla ilgilenmeyi tercih etti. Kaos Teorisi, Karmaşıklık, Fraktal Geometri, Doğadaki biçimler, Öğrenme, Lisan ve Söz Yitimi, Zihin ve Beyin, Zihinsel Performansın Sinirbilimi, Yaratıcılık ve İnsan Beyni, Sanat ve Sinirbilimi, İnançların Sinirbilimi, Eğiten Beyin, Öğrenen beyin, Anne-Babalar için beyin bilgi gibi konularda ülke çapında genel dinleyiciye yönelik konferans ve programlar düzenlemekte, bilimi ve özellikle de zor addedilen bilimsel konuları herkesin anlayabileceği anlatılara dönüştürme işi, zamanının çoğunu kaplamaktadır. “Kimsenin Bilemeyeceği Şeyler”, “Değişen Be(y)nim“, “Unutulacak Şeyler” ve “Beynin Sırları” adlı kitapların yazarıdır. 2013 yılında bir bilimsel anlatı ve araştırma merkezi olan [n]Beyin‘i kurmuş ve 2017 yılı sonuna kadar bilimsel kurul başkanlığı görevini yürütmüştür. Şu anda Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü’nde öğretim üyeliğinin yanı sıra Nöropazarlama Yüksek Lisans Programı Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir. 2017 yılında İstanbul’da kurduğu Açık Beyin Eğitim ve Danışmanlık Şirketi ile kişisel ve kurumsal eğitim çalışmalarını sürdürmekte; Türkiye Milli Sağlık ve Doğa Bilimleri Derneği (SADE) yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir.
Psk. Ayşe Naz Hazal SEZEN
1994 doğumlu Ayşe Naz Hazal Sezen, Üsküdar Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden ve çift anadal programı ile Reklam Tasarımı ve İletişimi Bölümü’nden onur öğrencisi olarak mezun olmuştur.
Eğitiminin bir bölümünü Erasmus programı kapsamında Universidade da Beira Interior’da tamamlamıştır. Mezun olduğu üniversiteden, Klinik Psikoloji yüksek lisans eğitimini tamamlamasının yanı sıra İstanbul Üniversitesi’nde Felsefe Bölümü lisans eğitimine devam etmektedir. Klinik psikoloji, evrimsel psikoloji, tüketici psikolojisi ve oyuncu psikolojisi alanlarında çalışmalar yapabilme hedeflerinin yanında, şu an Üsküdar Üniversitesi’nde Nöropazarlama Araştırma Laboratuvarı Sorumlusu olarak görev almaktadır.
Doç. Dr. Rezzan GÜNDOĞDU
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı’nda lisans (1999), Çukurova Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik programında yüksek lisans (2004), Selçuk Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında doktora yaptı (2009).
Üniversiteler Arası Kurul tarafından 2015 yılında doçent unvanı aldı. Alanıyla ilgili birçok kitap bölümü yazarlığı, makale ve bildirileri bulunmaktadır. Çalışma alanı saldırganlık, öfke, çatışma çözme, yaratıcı dramadır. Evli ve bir çocuk sahibidir. Halen Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Başkanı ve Rehberlik ve Psikolojik Danışma Anabilim Dalı öğretim üyesidir.
Doç. Dr. Fikret GÜLAÇTI
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitimde Psikolojik Hizmetleri’nde lisans, Atatürk Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Anabilim Dalında yüksek lisans ve doktorasını tamamlamıştır.
Yazarın, ulusal dergilerde yayınlanmış makaleleri, ulusal kongrelerde sunulmuş bildirileri, yazılmış kitap ve kitap bölümleri bulunmaktadır. İnsan doğası, denetim odağı, sosyal beceri, mutluluk, psikolojik iyi oluş ve öznel iyi oluş konularında çalışan yazar halen Erzincan Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
Dr. Öğr. Üyesi Mustafa EŞKİSU
1983 yılında Balıkesir/Edremit’te dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini Erzurum’da tamamladı. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma bölümünde lisans eğitimini 2005 yılında, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitimde Psikolojik Hizmetler’de yüksek lisans eğitimini 2009 yılında ve Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık’ta doktora eğitimini 2017 yılında tamamladı.
2005-2010 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında psikolojik danışman olarak görev yaptı. 2010-2016 yılları arasında Ankara Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak, 2016 yılında TÜBİTAK bursu ile Amerika Birleşik Devletleri University of Oregon’da bir yıl süre ile misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı. Yazar evli ve üç çocuk babası
olup, halen Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
Doç. Dr. Sevgi ÖZGÜNGÖR
1972 yılında ilk, orta ve lise eğitimini de yaptığı Ankara ilinde doğmuştur. Yazar, yüksek öğrenimini Hacettepe Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nde tamamladıktan sonra yüksek lisansını Eğitim Psikolojisi alanında Lincoln Nebraska Üniversitesi’nde, doktora eğitimini ise Maryland College Park Üniversite’sinde İnsan Gelişimi ve Eğitimi alanında yapmıştır.
2002 yılından beri Pamukkale Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Yazarın öz-yeterlilik, öz-saygı, yaşam doyumu, öğretim elemanının değerlendirilmesi, öğrenci doyumu ve hedef yönelimi gibi motivasyon ve başarıya yönelik konularda yayınları bulunmaktadır.
Doç. Dr. Kemal ÖZTEMEL
Konya Taşkent’te doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Konya Taşkent’te tamamladı. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı’ndan lisans derecesi aldı. Yüksek lisansını Hacettepe Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim Dalı’nda, doktorasını ise Gazi Üniversitesi’nin aynı bilim dalında tamamladı.
1992-1994 yılları arasında Erzurum Pazaryolu ilçesi Kuymaklı Köyü’nde iki yıl öğretmen olarak görev yaptı. 1994-2013 yılları arasında Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’nde çalıştı. 2013 yılından bu yana Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Başlıca çalışma alanı kariyer psikolojik danışmanlığıdır.
Dr. Öğr. Üyesi Zekavet TOPÇU KABASAKAL
Almanya Hannover’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İzmir’de tamamladı. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümünden mezun oldu. DEÜ Buca Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı’nda yüksek lisans ve doktora eğitimini 2001 yılında tamamladı.
İzmir Atatürk Sağlık Eğitim Merkezi’nde uzman psikolog ve Karşıyaka Rehberlik Araştırma Merkezi’nde İnceleme Bölüm Başkanı olarak çalıştı. 2004 yılından beri DEÜ Buca Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda Anlaşmazlık Çözümü Araştırma ve Uygulama Merkezi Danışmanlığı ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı görevlerini sürdürmektedir. Başlıca çalışma alanları; aile danışmanlığı, okul psikolojik danışmanlığıdır.
Dr. Öğr. Üyesi Metehan ÇELİK
Yazar lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı’ndan tamamlamıştır. Yazarın ulusal hakemli dergilerde ve uluslararası indekslerde taranan makaleleri bulunmaktadır.
Almanya Weinheim Aile Terapileri Enstitüsü’nden Aile ve Çift Terapistliği eğitimi almıştır. Aile ve evlilik danışmanlığı, evlilik doyumu ve uyumu, yaşam doyumu, psikolojik yılmazlık, kişiler
arası ilişkilerde yalnızlık ve umutsuzluk, toplumsal cinsiyet ve kimlik boyun eğici davranışlar gibi konular çalışma alanlarıdır. Halen Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
Doç. Dr. İlhan YALÇIN
1979 yılında Adana’da doğmuştur. 2000 yılında Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik programından lisans derecesini almıştır. 2000-2005 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlarda psikolojik danışman olarak görev yapmıştır.
Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik programından 2004 yılında yüksek lisans, 2010 yılında doktora derecelerini almıştır. 2007-2008 yıllarında TÜBİTAK bursu ile Amerika Birleşik Devletleri’nde (University of North Carolina at Greensboro) misafir araştırmacı olarak bulunmuştur. Başlıca akademik ilgi alanları, evlilik ve evlilik öncesi psikolojik danışma, pozitif psikoloji, psikolojik danışman eğitimi, grupla psikolojik danışma ve psikolojik danışma meslek etiğidir. Dr. Yalçın, halen Ankara Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde görev yapmaktadır.
Dr. Öğr. Üyesi Habib HAMURCU
1976 yılında Sivas’ta doğdu. 1999 yılında Selçuk Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı’ndan mezun olmuştur. Kayseri Arif Molu Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde ve Fatma Mustafa-Hasçalık İlköğretim Okulunda psikolojik danışman olarak çalışmıştır.
Gazi Üniversitesi Eğitimin Sosyal ve Tarihi Temelleri programından bilim uzmanlığını, 2011 yılında Selçuk Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik programından ise doktora derecesini almıştır. 1999-2012 arası MEB bünyesinde psikolojik danışman ve rehber öğretmen olarak çalışmıştır. 2012 yılından beri Erciyes Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü’nde görev yapmaktadır. Dr. Hamurcu, kişisel ve eğitsel rehberlik, aile danışmanlığı gibi konularda çalışma ve araştırmalarına devam etmektedir. Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği üyesi olan Dr. Hamurcu evli ve iki çocuk babasıdır.
Dr. Hilal ÇELİK
2003 yılında Marmara Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nden mezun oldu, 2006 yılında yüksek lisansını, 2013’te doktorasını tamamladı. Yas, ebeveynlik, travma, aile içi ilişkiler, postmodern psikolojik danışmanlık ve kişilik konular üzerine nitel ve nicel araştırmalar yapan yazarın alanıyla ulusal ve uluslararası kitap ve makaleleri bulunmaktadır.
2005 yılından itibaren Marmara Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nde görev yapmakta olan yazar lisans düzeyinde psikolojiye giriş, danışma kuramları, bireyle psikolojik danışma uygulamaları ve yüksel lisans ve doktora düzeyindeyse bireye psikolojik danışma, nitel araştırma yöntemleri, ileri araştırma yöntemleri derslerini yürütmektedir.
Doç. Dr. Türkan DOĞAN
Dr. Doğan lisans, yüksek lisans ve doktorasını Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı’nda tamamlamıştır. 1997-2004 yılları arasında Başkent Üniversitesi’nde görev alan Dr. Doğan, 2004 yılından itibaren Hacettepe Üniversitesi, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı’nda doçent olarak çalışmalarına devam etmektedir.
İlgili program kapsamında lisans, yüksek lisans ve doktora dersleri ve tezleri yürütmektedir. Çalışma konuları iyilik hali, yardım edenlere yardım, stresle başa çıkma, bağlanma stilleri, psikodrama, üniversite psikolojik danışma merkezleri, üniversite öğrencilerinin problemleri, ergenlerde psikososyal gelişim, beş büyük kişilik modeli, travma ve psikolojik ilk yardımdır.
Bu çalışma konularında uluslararası ve ulusal dergilerde yayınlanmış makale, bildiri ve kitapları bulunmaktadır.
Doç. Dr. Tayfun DOĞAN
Lisans eğitimini 2003 yılında, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı’nda tamamladı. Ardından Sakarya Üniversitesi Eğitimde Psikolojik Hizmetler Anabilim Dalı’nda 2006 yılında yüksek lisans ve 2010 yılında doktora eğitimlerini tamamladı.
TÜBİTAK bursuyla bir yıl süreyle University of Kansas’da (ABD) araştırmacı olarak bulundu. Dr. Doğan halen Üsküdar Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
Akademik olarak, pozitif psikoloji alanında çalışmalar yapmakta ve psikolojik iyi oluş, mutluluk, yaşamın anlamı ve amacı gibi konularda araştırmalar yürütmektedir.
Dr. Öğr. Üyesi Ümüt ARSLAN
Dr. Arslan doktorasını Montana Üniversitesi’nde (A.B.D.) psikolojik danışmanlık eğitimi ve süpervizyon alanında yapmıştır. Klinik alandaki deneyimleri arasında Türkiye’de okul ve özel eğitim merkezleri; Amerika’da okul, danışma kliniği, iş bulma kurumu ve uluslararası öğrenci merkezleri bulunmaktadır.
İzmir Demokrasi Üniversitesinde doktor öğretim üyesi olarak çalışmaktadır ve International Association for Counselling Derneği yönetim kurulu üyesidir.
Dr. Bahar YEŞİL ÖRNEK
Dr. Yeşil Örnek Ege Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra psikiyatri alanındaki uzmanlığını İnönü Üniversitesi’nden almıştır. Klinik alandaki deneyimleri arasında Sağlık Bakanlığında pratisyen hekimlik, İnönü Üniversitesi’nde araştırma görevliliği ve Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde psikiyatri uzmanlığı vardır.
Halen Sultan Abdulhamit Han Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (İstanbul) psikiyatri uzmanı olarak görev yapmaktadır. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Farmakoloji Anabilim Dalı’nda doktora yapmaktadır ve Türkiye Psikiyatri Derneği üyesidir.
Doç. Dr. Zeliha TRAŞ
1976 yılında Osmaniye Kadirli’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Adana ve Mersin’de tamamladı. 1998’de Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında lisans, 2001 ve 2006 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlamıştır.
Dr. Traş’ın ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış makaleleri, ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulmuş bildirileri bulunmaktadır. Halen Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı’nda öğretim üyesidir.
Doç. Dr. Tuğba SARI
Dr. Sarı, lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi’nde 1999 yılında, yüksek lisans eğitimini Ortadoğu Teknik Üniversitesi 2003 yılında, doktora eğitimini ise Hacettepe Üniversitesi’nde 2008 yılında Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) alanında tamamlamıştır. 2000-2008 yılları arasında Başkent Üniversitesi PDR merkezinde görev yapmıştır.
2008 yılından bu yana Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi PDR Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 2010 yılında dört ay süre ile Sigmund Freud Üniversitesi’nde-Viyana, 2014-2015’de de bir yıl süreyle Kaliforniya Üniversitesi’nde-ABD doktora sonrası çalışmalarda bulunmuştur. 2010 yılından bu yana Dünya Pozitif Psikoterapi Derneği’ne
bağlı lisanslı uluslararası master eğitmenidir. Araştırma konuları umut, öz-şefkat, psikolojik sağlamlık gibi pozitif psikoloji kavramları üzerinedir.